8. kesäkuuta 2014

Kesä tuli vauhdikkaasti

Tänä vuonna aurinko helli jo toukokuussa siten, että ihan sokaistui ajasta. Kuumuutta riitti aamulla, päivällä, illalla sekä yöllä. Tänä vuonna olin aikaisessa myös kesäkukkien kanssa. Yleensä ostan kesäkukat vasta kesäkuun alussa, mutta nyt laitoin jo toukokuun puolessa välissä terassin kuntoon. Kaiteelle laitoin pelargoniat ja liikuteltaviin ruukkuihin löysin tänä vuonna neilikoilta ja daaliettoja. Joka vuosi pitää hieman kokeilla, että mikä tuossa auringonpaahteessa pärjää.




Pelargoniat ovat huippuhyviä kestämään paahdetta ja kuivuuttakin, koska kastelen hieman satunnaisesti. Viime vuonna minulla oli rautayrttiä pienissä ruukuissa, mutta ne eivät viihtyneet ollenkaan. Daalia on ollut kestosuosikkini, joten eiköhän sellainenkin tänä vuonna tuonne vielä tule, mutta liikkeelle lähdin pienemmällä daalietalla, mikä on ollut hyvä valinta aikaisemminkin.


Vilpolassa eli pikkueteisessä minulla on perinteisesti pelargoniat ikkunanlaudalla. Saviruukussa onkin viime vuonna pienissä ruukuissa olleet, talvehtineet, pelargoniat. Yhdessä on nuppuja, joten eiköhän se pian kuki.


Ja nythän on loma, joten enköhän ehdi jotain käsitöitäkin tekemään ja niistä tänne kirjoittelemaan. Katsotaan. Nyt nautitaan kesästä.   :)

2 kommenttia:

  1. Olet saanut kauniit kukat ja näyttävät tosi hyviltä vielä ainakin, joten toivon, että viihtyvät koko kesän. Terassi näyttää houkuttelevalta kahvipaikalta. Kesälomasi alkanut mukavasti ja sadepäivänä voi pohtia käsitöiden tekoa. Nyt on syytä nauttia lämmöstä ja auringosta.

    VastaaPoista
  2. Olet saanut kauniit kukat ja näyttävät tosi hyviltä vielä ainakin, joten toivon, että viihtyvät koko kesän. Terassi näyttää houkuttelevalta kahvipaikalta. Kesälomasi alkanut mukavasti ja sadepäivänä voi pohtia käsitöiden tekoa. Nyt on syytä nauttia lämmöstä ja auringosta.

    VastaaPoista