6. toukokuuta 2014

Nopea reissu kauas ja takaisin

Kevät tuli kohisten ja kohtahan on jo taas kiire saada kaikki työt tehtyä puutarhassa. No totuuden nimissä myönnän, ettei ne työt koskaan tule valmiiksi eikä suunnittelut työt tehdyiksi sinä vuonna, kuin ne on suunnitellut tekevänsä. Mutta kaipa se on juuri se puutarhan "suola", keskeneräiset työt ja jatkuvasti mielessä olevat suunnitelmat.

Viime viikonloppuna kävin nopealla visiitillä Joensuussa. Tässä kuvakollaasi siitä reissusta. Tulomatkalla poikkesimme Valamon luostarin pihalla. Ajatuksena oli käydä ostamassa edes yksi pullo luostarin viiniä muistoksi. Harmillista oli, että myymälä oli mennyt varttia aikaisemmin kiinni. No, ehkä tästä saan syyn matkustaa toistekin sinne.



Ja matkaanhan kuuluu olennaisesti tauot. :) Jyväskylän ABC:ssä kuvasin kivan leipähyllyn, mikä oli tehty heinäseipäistä. Tuota ideaa voisi kehitellä. Joensuusta tuli otettua hyvin vähän kuvia,joten ainakin on hotellin esitteistä napattu huono kuva, jolla voi ehkä todistaa olleensa oikeasti siellä. :)

Kohokohtia oli nähdä laskettelukeskus Himos. :) Minulle on täysin tuntematonta aluetta kaikki lasketteluun liittyvä. Toinen kulttuurihetki oli kyltti Struven ketjusta. Googlettamalla selvisi, että kyseessä on Unescon maailmanperintökohde. Asiasta voi lukea tarkemmin esim. täältä. Ehkä sielläkin tarvitsee seuraavalla kerralla piipahtaa. Tulomatkalla poikkesimme siis luostarin kautta ja Jämsän Shellillä nautittiin kaffeet. Aika paljon tuli sellaisia paikkoja matkan varrella, joihin olisi voinut poiketa, kivannäköisiä kahviloita, idyllisiä pysähdyspaikkoja ja ainakin yksi mielenkiintoinen tehtaanmyymälä liittyi Pandaan.


Niin meno- kuin tulomatkallakin hymyn nostatti huulille Heinäveden
 Nesteen mainosplakaatti, jossa luki: 

Munkin tekee mieli kahvia. :)

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo heinäseipäistä tehty hylly :)! Suomessa olisi niin paljon nähtävää, koskahan sitä ehtisi kierrellä noita kaikkia kivoja paikkoja. Joensuussa olen itsekin käynyt vain kerran. Puutarhatyöt ei lopu koskaan kesken, se ollaan itsekin huomattu :)!!

    VastaaPoista
  2. Pikareissut piristävät ja avartavat näkemystämme ympärillämme olevasta. Tosin Joensuu on todella kaukana täältä. Seuraavalla kerralla sitten Lintulan luostari ja oikeaan aikaan:)

    VastaaPoista